VANLIGA FRÅGOR (faq)

 

På vilka sätt kan jag beställa från Rancold?
Du kan beställa via vår webbshopp, via fax, mail eller genom att ringa till våra säljare.

Mellan vilka tider kan jag ringa till er kundservice?
Våra öppettider är måndag till fredag mellan 08:00-17:00.

Säljer ni till privatpersoner?
Nej, för att kunna handla hos Rancold måste du ha ett registrerat företag.

Har ni showroom i Sverige?
Ja, vi har vårt kontor i Göteborg (Ringögatan 19), 4 min biltur från centralstationen.Vi har våra säljare på plats som kan hjälpa er, produktionsavdelning & servicepersonal.


Är det säkert att betala med kreditkort?
Vi använder oss av den PCI-certifierade betalväxeln ”Point”. Dina uppgifter kommer att registreras och sparas hos Point vid betalningen. Rancold AB sparar inte dina kreditkortsuppgifter. Vi använder oss av säkerhetslösningen 3D-Secure vilket betyder att dina kreditkortsuppgifter är skyddade mot missbruk om du har anslutit ditt kreditkort för säkra internetköp. Detta gör du hos din bank/kortutgivare. 3D-Secure säkerhetslösning fungerar endast i webbshoppar.

Vad är säkerhetsmekanismen SSL (Secure Sockets Layer)?
SSL står för Secure Sockets Layer och är en globalt tillgänglig standard för säkert anslutningsorienterade applikationer över Internet. Vi använder den då din information överförs till oss. Säkerheten uppnås genom att krypterad data utväxlas mellan webbläsaren och webbservern. SSL stöds av alla webbläsare. 

Vad är 3D-Secure?
3D-Secure är en säkerhetslösning på Internet som möjliggör identifiering av kortkunder. Vänligen kontakta din bank/kortutgivare för att ansluta ditt kort till säkra internetköp. Du får då ett individuellt lösenord, som bara du och din bank/kortutgivare känner till. Under betalprocessen öppnas ett fönster där du anger ditt lösenord och din betalning löses. Hos VISA heter denna ”VERIFIED by VISA” och hos MasterCard heter den ”MasterCard SercureCode”.

Kan jag ha en fakturaadress och en leveransadress?

Ja, du kan ha en fakturadress och flera leveransadresser som du kan välja mellan när du gör din beställning. Dock kan du inte använda en boxadress.  

Hur beställer jag en katalog?
Katalogen skickat vi ut till alla våra kunder 1 gång om året, kontakta oss om du vill få en skickad till dig.

Är priserna i katalogen och på hemsidan inklusive moms?
Nej, alla våra priser är exklusive moms. Moms på 25% tillkommer.

Får jag reklam från Rancold?

Ja, du får reklam i form av kataloger som vi skickar ut 1-2 gånger om året. Om du inte vill ha fler kataloger går det bra att kontakta vår kundtjänst. Du kan fortsätta vara kund men själv avgöra om du vill ha alla kataloger, inga eller endast huvudkatalogen.

Tar Rancold ett miljöansvar?

Vi har miljön i fokus och vi agerar ansvarsfullt.

Stämmer bilderna överens med färgen i verkligheten?
Vi kontrollerar alltid att de bilder som visas på www.rancold.com stämmer överens med verkligheten. Färgen kan, på grund av inställningar, skilja sig åt beroende på vilken skärm man har. Detta bidrar till att man kan uppleva att produkten har en annan nyans än den som visas på skärmen.   

Hur lång är garantin på produkterna?
Produkternas garanti skiljer sig beroende på tillverkare och enskild modell. Vill du veta vilken garanti en viss produkt har, kontakta oss för mer information eller läs mer om våra garantivillkor här. Begagnade produkter genomgår noggrann service och har 3 månaders garanti. 

Kan ni sponsra mig? 
Rancold har riktlinjer om vad som gäller vid beslut om sponsorsamarbete. Kontakta oss på info@rancold.com så berättar vi mer.

Vad är fraktkostnaden?
Vår fraktkostnad varierar beronde på produkt, vikt eller mått. Vi informerar om frakt kostanad innan vi skickar varan.

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden varierar generellt mellan 2-7 dagar beroende på tillgänglighet och transportör.

På vilka sätt kan jag betala för min beställning?
Hos Rancold kan du välja mellan tre betalsätt för att betala din beställning. Du kan betala med betal-/kreditkort, förskottsinbetalning och via faktura. Om faktura önskas prövas detta individuellt efter kund och köptillfälle.

Vad händer om jag inte får en leverans eller om en produkt saknas?
Rancold ansvarar för transport till kund. Alla försändelser är försäkrade mot skador eller förlust och utgör således ingen risk för dig. 

Bli uppringd

Skicka ditt mobilnummer till oss så kontaktar vi dig inom kort.